A jó munka receptje igen egyszerű.

Íme a hozzávalók:

- 1 fej

- törzs

- két kar

- két láb (bizonyos esetekben ezek el is maradhatnak, de igencsak megkönnyítik a sikeres végeredményt)

- fűszerezésképpen elszántság, megalázkodás, kinek- kinek ízlése szerint

Először is ébredés után a törzset a fejen keresztül kávéval megtöltjük. Ez lehet tejes, cukrozott vagy éppen erős fekete is, lényeg, hogy a kívánt aktivitási fokot kiváltsa.

Ha ezzel megvagyunk, praktikus a hozzávalókat egyben a munkavégzés helyére elszállítani. Elegyítésük tulajdonképpen majdnem mindegy, mégis erősen ajánlott a fejet helyezni felülre (egyesek szeretik a helyét az üleppel felcserélni, ennek beláthatatlan következményei lehetnek!).

Fontos, hogy a szállításhoz a rendelkezéser álló eszközökből a legpraktikusabbat válasszuk. Történhet autóval, busszal, kerékpárral, ám fontos, hogy az alkotóelemek a lehető legfrissebbek legyenek, és szállításukkal ne (nagyon) késsünk, mert a munka így nyúlós lehet, vagy túlságosan megdagad, és ez tovább nehezíti a dolgunkat.

Ha minden rendben ment, azonnal lássunk is hozzá a kivitelezéshez. A karokat és a lábakat megfelelő sorrendben mozgatva, kézfejeket, ujjakat és lábujjakat a keverékbe vegyítve a munka megfelelő időn belül el is készülhet.

Persze tanácsos a készítése során a fejet is igénybe venni, mert ezt sokan kifelejtik, vagy csak későn adagolják, így a munka könnyen pocsékba mehet. A fej megfelelő használatának országonként eltérő formája az elfogadott, de tapasztalatból tudom, hogy aprókat veregetni  vele a falba vagy az asztal sarkába igazából nem célravezető, bár sokszor csábító lehetőségnek tűnik.

Ha helyesen jártunk el és a 8- 12 - vagy 24 órás folyamatot alaposan végeztük, a munka általában elkészül.

Amenniyben a karokat, lábakat, és minden hozzávalót megfelelő sorrendben használtunk fel, akkor könnyen lehet, hogy a nap végére vakbélműtétet hajtottunk végre valakin, esetleg építettünk egy házat, vagy akár nyomtatványokat töltöttünk ki (ezt főleg haladóknak ajánlanám, kezdőknek a siker e téren nincs garantálva).

A munka elkészítésében az a jó, hogy hogy ha elégedettek voltunk a kész munkával, tetszőleges számú alkalommal megismételhető, minden nap újra és újra elvégezhető, bár azért ajánlott körültekintően bánni vele, mert az utóbbi időben többeknél függőséget okozott, mi több, egészen a rabjává váltak, így ezt kérem mindenki tartsa szem előtt, amikor hozzáfog!

Hátránya, hogy ha nem teszett, akkor is újra, meg újra el kell majd végeznünk, egészen addig, míg mellékhatásként görbe hát, ősz hajszálak és szemüveg lesz észlelhető.

Az elkészítése egyébként hétfői napokon a legnehezebb, bátrabb olvasónk azonban rendületlenül kísérleteznek vele, ilyenkor általában nagyobb mennyiségű kávét szükséges az elején hozzáadni, hogy a munka ne legyen csomós, ragacsos és undorító...

Mindenkinek jó étvágyat hozzá!!!