Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

recept

A jó munka receptje igen egyszerű.

Íme a hozzávalók:

- 1 fej

- törzs

- két kar

- két láb (bizonyos esetekben ezek el is maradhatnak, de igencsak megkönnyítik a sikeres végeredményt)

- fűszerezésképpen elszántság, megalázkodás, kinek- kinek ízlése szerint

Először is ébredés után a törzset a fejen keresztül kávéval megtöltjük. Ez lehet tejes, cukrozott vagy éppen erős fekete is, lényeg, hogy a kívánt aktivitási fokot kiváltsa.

Ha ezzel megvagyunk, praktikus a hozzávalókat egyben a munkavégzés helyére elszállítani. Elegyítésük tulajdonképpen majdnem mindegy, mégis erősen ajánlott a fejet helyezni felülre (egyesek szeretik a helyét az üleppel felcserélni, ennek beláthatatlan következményei lehetnek!).

Fontos, hogy a szállításhoz a rendelkezéser álló eszközökből a legpraktikusabbat válasszuk. Történhet autóval, busszal, kerékpárral, ám fontos, hogy az alkotóelemek a lehető legfrissebbek legyenek, és szállításukkal ne (nagyon) késsünk, mert a munka így nyúlós lehet, vagy túlságosan megdagad, és ez tovább nehezíti a dolgunkat.

Ha minden rendben ment, azonnal lássunk is hozzá a kivitelezéshez. A karokat és a lábakat megfelelő sorrendben mozgatva, kézfejeket, ujjakat és lábujjakat a keverékbe vegyítve a munka megfelelő időn belül el is készülhet.

Persze tanácsos a készítése során a fejet is igénybe venni, mert ezt sokan kifelejtik, vagy csak későn adagolják, így a munka könnyen pocsékba mehet. A fej megfelelő használatának országonként eltérő formája az elfogadott, de tapasztalatból tudom, hogy aprókat veregetni  vele a falba vagy az asztal sarkába igazából nem célravezető, bár sokszor csábító lehetőségnek tűnik.

Ha helyesen jártunk el és a 8- 12 - vagy 24 órás folyamatot alaposan végeztük, a munka általában elkészül.

Amenniyben a karokat, lábakat, és minden hozzávalót megfelelő sorrendben használtunk fel, akkor könnyen lehet, hogy a nap végére vakbélműtétet hajtottunk végre valakin, esetleg építettünk egy házat, vagy akár nyomtatványokat töltöttünk ki (ezt főleg haladóknak ajánlanám, kezdőknek a siker e téren nincs garantálva).

A munka elkészítésében az a jó, hogy hogy ha elégedettek voltunk a kész munkával, tetszőleges számú alkalommal megismételhető, minden nap újra és újra elvégezhető, bár azért ajánlott körültekintően bánni vele, mert az utóbbi időben többeknél függőséget okozott, mi több, egészen a rabjává váltak, így ezt kérem mindenki tartsa szem előtt, amikor hozzáfog!

Hátránya, hogy ha nem teszett, akkor is újra, meg újra el kell majd végeznünk, egészen addig, míg mellékhatásként görbe hát, ősz hajszálak és szemüveg lesz észlelhető.

Az elkészítése egyébként hétfői napokon a legnehezebb, bátrabb olvasónk azonban rendületlenül kísérleteznek vele, ilyenkor általában nagyobb mennyiségű kávét szükséges az elején hozzáadni, hogy a munka ne legyen csomós, ragacsos és undorító...

Mindenkinek jó étvágyat hozzá!!!

0 Tovább

Fröccsöntött valóság

Az ember 3 évesen meg van róla győződve, hogy fogat mosni meg oviba járni igenis munka. Azután Iskolába járni. Azután jól és még jobban teljesíteni. Azután eljut egy pontra, ahol tulajdonképpen újra kezd egyetérteni 3 éves önmagával, miszerint a fogmosás igenis munka... Sőt. A felkelés is. Tulajdonképpen mire az embert megfelelő számú gyerek csipogja körül, maga a puszta létezés is extrém kihívássá válik. Mikor is egy nap azt veszem észre, hogy az "unatkozó GYES-es anyukák" táborát erősítve valójában legalább 10 éve nem aludtam, a 24 órás nap szürreálisan nyúlik és zsugorodik kedve szetrint és a legfinomabb falatok automatikusan az éhes fiókák szájába vándorolnak. És én kétségekkel telve, mégis boldogan nézek végig a fészekaljon: íme a birodalmam. (rabszolgaként szemlélve, de mégiscsak a birodalmam...) Amiért dolgoztam. Dolgozom. És tudom, hogy éjjel kettőkor is 30 percenként aggódva lázat mérni és kicserélni a lehányt ágyneműt, igenis kemény munka. Hogy mindenkire a saját ruháját és bepakolt iskolatáskát adni, benne persze kihegyezett ceruzákkal, az is munka. És közben meg vagyok győződve róla, hogy a család minden része pontosan így érez. Mígnem...

- Anya, vegyél nekem a szülinapomra autópályát.

Leesett áll, értetlen tekintet a részemről.

- Hogy mit, kisfiam?

- A- u- tó- pá- lyát!!!- mintha egy süket és gyengeelméjű plüsskrokodilnak magyarázná.

- De a szülinapodra már mást kértél, és az autópálya különben is drága. Nagyon drága. Irtó sokba kerül. Nézd, 5 számjegyből áll az ára. Nekünk erre sajnos nincs pénzünk.

Két csípőre tett kéz és 8 év elszántság, hirtelen szembefordulva velem, fellázad.

- Nincs pénzünk?

- Nincs.

- Akkor miért nem mész el dol-goz-ni? Ha elmész, kapunk pénzt, megveheted az autópályát.

Azt hiszem ezt hívják derült égből... hidegzuhanynak.

- De hiszen én dolgozom, kisfiam!

- Mit?- kérdezni értetlenül.

- Hát itthon. Mindenfélét.

- Az nem is munka.

- Nem?

- Nem.

- Akkor ezentúl egyedül kell elmenned az iskolába. És kipucolni a WC-t. Ebédet főzni. Mosogatni- látva elbizonytalanodó kis arcát, belelendülök.- kicserélni a pelenkákat. Mosni, kiteregetni, összahajtani és elpakolni a tiszta ruhákat. Füvet nyírni. Megetetni a tengerimalacokat, aranyhalakat, nyulakat, csirkéket, a kutyát,meg titeket persze. Bevásárolni- látom a szemén, hogy nyerésben vagyok, így nem hagyom abba- Mesét olvasni. Megvenni a gyógyszereket. Hajat vágni. Egyedül kell elmenned az orvoshoz is, ha szurit kapsz, vagy beteg vagy. Takarítanod is kell majd. Jó sokat. Meg üvegolyókat kiszedni a porszívóból. A fogtündérrel, a Mikulással és a Jézuskával is neked kell majd beszélned...

Közbevág.

- Ennyi mindent nem tudok megcsinálni! Mert.. mert... nézd, túl rövid hozzá a kezem, meg a lábam!

- Sajnos ha én elmegyek dolgzni egy munkahelyre, akkor itthon ezt a sokmindent, ami nem is munka, neked kell majd megcsinálnod rövid kezekkel meg lábakkal. Másképp nem vehetek neked autópályát.

Megtörik. Sóhajt.

- Akkor inkább nem kell a vacak autópálya...

Én győztem.

Átmenetileg.

De a birodalom falain mégiscsak rések keletkeztek.

Megtudtam, hogy amit én csinálok- amiről mindenki azt hiszi, hogy valamiféle titokzatos jótündér végzi el, vagy talán csak úgy magától megtörténik- az nem is munka.

Szeretetet, szívdobbanást, perceket, órákat, napokat lehet belőle építeni. Álmokat. Életeket.

De nem lehet belőle megvenni egy autópályát.

4 Tovább

titkoskert

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

2017.05.11.

Utolsó kommentek